Για 4 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, την καρύδα και το αμύγδαλο. Ζυμώνετε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Δοκιμάζετε να δείτε αν το μείγμα πλάθετε με το χέρι.
2. Παίρνετε μικρή ποσότητα ζύμης και την πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα και τη λυγίζετε ελεφρά να μοιάζει με μισοφέγγαρο. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη.
3. Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τους πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε αράπικο φιστίκι ψιλοτριμμένο.