Για 4 κομμάτια ()
1. Σε ένα μπολ διαλύετε την μαγιά με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό, ρίχνετε το μισό αλεύρι και τρείς κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε με το χέρι σας το μείγμα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να γίνει μια αραιή ζύμη (σε πυκνότητα πρέπει να πλησιάζει αυτή των λουκουμάδων).
2. Σκεπάζετε το μπολ με ζεστές βαμβακερές πεσέτες και το αφήνετε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ενάμιση φλιτζάνι νερό μαζί με τον κόλιανδρο και το γλυκάνισο. Σουρώνετε το υγρό μείγμα και το αφήνετε το να χλιαρύνει για 10 λεπτά.
4. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο προσθέστε την ζάχαρη, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη, το ζωμό από το βρασμένο κόλιανδρο και γλυκάνισο, τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι το οποίο έχετε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ.
5. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας με δυνατές και γρήγορες κινήσεις για 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαστική. Την μεταφέρετε σε καθαρό αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζετε με διπλή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
6. Όταν περάσει η ώρα βγάζετε την ζύμη από το μπολ, την τοποθετείτε επάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζετε σε έξι μικρά κομμάτια και τα πλάθετε σε κορδόνια και στη συνέχεια σε πλεξίδα.
7. Στρώνετε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα τσουρέκια, τα σκεπάζετε με διπλή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνετε να διπλασιαστούν σε όγκο για 1 ώρα.
8. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ την ζάχαρη με το χλιαρό νερό, τα ανακατευετε λίγο με ένα κουτάλι, με ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια των τσουρεκιών και τα πασπαλίζετε με το αμύγδαλο. Ψήνετε τα τσουρέκια στην προτελευταία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 45 -50 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ένα αυγό.