Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τα μύδια σε κρύο τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαιράκι και χρησιμοποιώντας επιπλέον ένα βουρτσάκι καθαρίζετε το κέλυφος από τις πετρούλες. Τραβάτε με το μαχαίρι και το «γένι» το οποίο βρίσκεται στο πλάι του όστρακου.
2. Αδειάζετε τα μύδια καθαρισμένα πια σε ένα μπολ και το γεμίζετε με κρύο νερό. Προσθέτετε το ξύδι και τα αφήνετε για 10 λεπτά.
3.Εν τω μεταξύ, σοτάρετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνετε στραγγισμένα τα μύδια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσει το κρασί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε προσθέτετε το λικέρ μαστίχας, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 8 λεπτά.
4. Ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε την φέτα, τον μισό μαϊντανό και το πιπέρι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για πέντε ακόμα λεπτά, ενώ ανακινείτε απαλά την κατσαρόλα από τα χερούλια ώστε να λιώσει η φέτα.
5. Σερβίρετε τα μύδια ζεστά με το ζουμάκι τους. Πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό και ακόμα λίγο πιπέρι φρέσκο.
Αν χρησιμοποιήσετε ψίχα καθαρισμένη από μύδια θα μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος κατά 5 λεπτά. Εναλλακτικά ένα πιο extreme τυράκι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήστε είναι ένα μπλε τυρί.