Logo

midia-liker-mastixa topimage

Πάντρεμα ζόρικο και μοναδικό που αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει μόνο και μόνο για την διαφορετικότητα του!!!

 

 

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

midia-liker-mastixa topimage

Πάντρεμα ζόρικο και μοναδικό που αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει μόνο και μόνο για την διαφορετικότητα του!!!

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τα μύδια σε κρύο τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαιράκι και χρησιμοποιώντας επιπλέον ένα βουρτσάκι καθαρίζετε το κέλυφος από τις πετρούλες. Τραβάτε με το μαχαίρι και το «γένι» το οποίο βρίσκεται στο πλάι του όστρακου.


2. Αδειάζετε τα μύδια καθαρισμένα πια σε ένα μπολ και το γεμίζετε με κρύο νερό. Προσθέτετε το ξύδι και τα αφήνετε για 10 λεπτά.


3.Εν τω μεταξύ, σοτάρετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνετε στραγγισμένα τα μύδια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσει το κρασί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε προσθέτετε το λικέρ μαστίχας, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 8 λεπτά.


4. Ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε την φέτα, τον μισό μαϊντανό και το πιπέρι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για πέντε ακόμα λεπτά, ενώ ανακινείτε απαλά την κατσαρόλα από τα χερούλια ώστε να λιώσει η φέτα.


5. Σερβίρετε τα μύδια ζεστά με το ζουμάκι τους. Πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό και ακόμα λίγο πιπέρι φρέσκο. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν χρησιμοποιήσετε ψίχα καθαρισμένη από μύδια θα μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος κατά 5 λεπτά. Εναλλακτικά ένα πιο extreme τυράκι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήστε είναι ένα μπλε τυρί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template