alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

poures top

ΠΟΥΡΕΣ EURODIET ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

poures top

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 450 γρ. ασπρομανίταρα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.γλυκ. κόκκους μπαχάρι σπασμένους
  • 2 κουτ.γλυκ. κόκκους κόλιανδρο σπασμένους
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο φρέσκο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

 

1. Αδειάζετε το περιεχόμενο από το φακελάκι σε ένα μπολ


2. Προσθέτετε 100ml χλιαρό νερό


3. Ανακατεύετε καλά και περιμένετε για 2 λεπτά


4. Το μείγμα του πουρέ είναι έτοιμο


ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


5. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο .Βάζετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες ,το σκόρδο τα μπαχάρι και τους σπόρους κόλιανδρου. Προσθέτετε το μπαλσάμικο.


6. Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνετε με το καπάκι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10΄μεχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν.


7. Ψιλοκόβετε εν τω μεταξύ το δυόσμο το φασκόμηλο και τον μαϊντανό .Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγο μαϊντανό και φασκόμηλο για το γαρνίρισμα )Τα μαγειρεύετε γι αλλά 5’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.


8. Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα πιάτο και περιχύνετε με τα καραμελωμένα μανιτάρια



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face