Logo

pogoto-santouits-karamela top

Εντυπωσιακό και νόστιμο όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε! Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει μόνο σε ένα!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ DULCE DE LECHE ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

pogoto-santouits-karamela top

Εντυπωσιακό και νόστιμο όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε! Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει μόνο σε ένα!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τα μπισκότα

Για το παγωτό

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παγωτό. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και βάζετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να το βγάλετε από τη συσκευασία του, να βράσει για 4 ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος αποσύρετε τη συσκευασία από την κατσαρόλα και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

 

2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, λίγο πριν το σημείο βρασμού, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το καραμελωμένο γάλα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το καραμελωμένο γάλα και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ματαλλικό μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

 

3. Τοποθετείτε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Βάζετε το παγωτο πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του χτυπήματος και του παγώματος για ακόμα 3 φορές, ώστε το παγωτό να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.

 

4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τα μακαρόνς. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το κακαό, προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύετε. Χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά με έναν αυγαδάρτη και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μείγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθο΄ν όλα τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ίσα μύτη.

 

5. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε το το κορνέ 24 μπισκότα αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση. Βρέχετε τα δάχτυλά σας και ισιώνετε την επιφάνεια των μακαρόνς ώστε να είναι λεία. Αφήνετε τα μακαρόνς 15 λεπτά να «σταθούν» πριν τα ψήσετε.

 

6. Ψήνετε να μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

 

7. Φτιάχνετε τα σαντουιτσάκια. Με ένα κουτάλι φτιάχτετε 12 μπάλες από το παγωτό. Παίρνετε ένα μακαρόν και βάζετε στην επιφάνειά του μια μπάλα παγωτό περιχύνετε με λίγη καραμέλα και σκεπάζετε με ένα ακόμα μακαρόν. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μακαρόνς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα μακαρόνς σε γεύσεις της αρεσκείας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template