alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pogoto-kanela top

Ο απίστευτος συνδυασμός της γλυκιάς κανέλας με το θυμαρίσιο μέλι και τη φυτική σαντιγί μας δίνει ένα εξαιρετικά βελούδινο και αρωματικό παγωτό

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ME MEΛΙ

pogoto-kanela top

Ο απίστευτος συνδυασμός της γλυκιάς κανέλας με το θυμαρίσιο μέλι και τη φυτική σαντιγί μας δίνει ένα εξαιρετικά βελούδινο και αρωματικό παγωτό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό φυτική σαντιγί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι θυμαρίσιο μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι φουντούκια
  • 10 ξύλα κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο το μίξερ τη φυτική σαντιγί και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά. Ρίχνετε και το μέλι και ην κανέλα και χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του χτυπήματος και του παγώματος για ακόμα 3 φορές. Μετά το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρι πασπαλισμένο με τα φουντούκια και τα ξύλα κανέλας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να καβουρντίσετε ελαφρά τα φουντούκια ή να τα καραμελώσετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face