Για 8 άτομα ()
1. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνετε τον καφέ, το λικέρ, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη για να διαλυθεί ο καφές.
2. Ρίχνετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα μείγματα.
3. Ρίχνετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
4. Διπλώνετε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα της μαρέγκας. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά.
5. Ρίχνετε την μισή λιωμένη σοκολάτα σε μια μακρόστενη φόρμα, απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα και στη συνέχεια απλώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα και το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Μπορείτε να βάλετε στο σεμιφρέντο σας ότι σοκολάτα σας αρέσει.