Για 8 άτομα ()
1. Καταψύχετε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Μεταφέρετε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μείγμα με τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και τις φράουλες. Χτυπάτε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζετε τις θήκες για γρανίτα, προσθέτετε τα ξυλάκια και τις βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
3. Bγάζετε τις γρανίτες από το ψυγείο τις ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως.
Πρέπει να καταψύξουμε τις φράουλες πριν τις χρησιμοποιήσουμε, γιατί αλλιώς θα βγάλουν πολλά υγρά όταν θα τις πολτοποιήσουμε και η γρανίτα μας θα είναι αρκετά νερουλή.