alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

granita-fraoula top

Μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γρανίτες που πάντα έχει μία ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι μας ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Σας δίνουμε την συνταγή πώς να την φτιάξετε με απόλυτη επιτυχία και εσείς στο σπίτι σας

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

granita-fraoula top

Μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γρανίτες που πάντα έχει μία ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι μας ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Σας δίνουμε την συνταγή πώς να την φτιάξετε με απόλυτη επιτυχία και εσείς στο σπίτι σας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φρέσκιες φράουλες
  • 1 φλιτζάνι γλυκόζη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καταψύχετε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Μεταφέρετε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μείγμα με τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και τις φράουλες. Χτυπάτε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζετε τις θήκες για γρανίτα, προσθέτετε τα ξυλάκια και τις βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.


3. Bγάζετε τις γρανίτες από το ψυγείο τις ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Πρέπει να καταψύξουμε τις φράουλες πριν τις χρησιμοποιήσουμε, γιατί αλλιώς θα βγάλουν πολλά υγρά όταν θα τις πολτοποιήσουμε και η γρανίτα μας θα είναι αρκετά νερουλή.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face