Logo

pagoto anana top 08 08 2018

Ένα παγωτό για καλοκαίρι και χειμώνα που θα λατρέψετε

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

pagoto anana top 08 08 2018

Ένα παγωτό για καλοκαίρι και χειμώνα που θα λατρέψετε

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 20 λεπτά. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε από το ρούμι.


2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί έτσι ώστε να μην πέφτει από τη σπάτουλα.


3. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί απαλά και με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ανανά και τις σταφίδες στραγγισμένες από το ρούμι.


4. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανά δυο ώρες το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, και το ξαναβάζουμε να παγώσει, ώστε να αφρατέψει.


5. Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ανανά φρέσκο και ξηρούς καρπούς.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εναλλακτικά μπορούμε να μουλιάσουμε τις σταφίδες σε κονιάκ και να σερβίρουμε το παγωτό μέσα σε ανανά που έχουμε αδειάσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template