Για 4 άτομα ()
1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 20 λεπτά. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε από το ρούμι.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί έτσι ώστε να μην πέφτει από τη σπάτουλα.
3. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί απαλά και με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ανανά και τις σταφίδες στραγγισμένες από το ρούμι.
4. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανά δυο ώρες το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, και το ξαναβάζουμε να παγώσει, ώστε να αφρατέψει.
5. Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ανανά φρέσκο και ξηρούς καρπούς.
Εναλλακτικά μπορούμε να μουλιάσουμε τις σταφίδες σε κονιάκ και να σερβίρουμε το παγωτό μέσα σε ανανά που έχουμε αδειάσει.