Για 6 άτομα ()
1. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος να πήξει ελαφρά και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, μαζί με το άρωμα πικραμύγδαλου. Χτυπάμε, τέλος, τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στο μείγμα σε 4 δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά με ξύλινη σπάτουλα να αναμειχθεί.
2. Χρησιμοποιούμε πλαστική φόρμα για σαρλότ με σκέπασμα ή μια φόρμα του κέικ με έλασμα, που ντύνουμε με διπλή μεμβράνη. Απλώνουμε στη βάση της φόρμας 1/2 φλιτζ.τσαγ. φλούδες σοκολάτας και τα μισά φιστίκια Αιγίνης και τα κερασάκια. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα και απλώνουμε μια στρώση από ξηρούς καρπούς σοκολάτα και κερασάκια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον (σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη).
3. Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Είναι ένα παγωτό που μπορείς απλά να του προσθέσεις ότι θέλεις! Μαρέγκες, μάντολες, παστέλι, μαντολάτο, καραμελωμένα αμύγδαλα.