Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε τα κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Σε ένα μικρό μπολ ενώνετε το ξινόγαλο με την βανίλια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ
και προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το μείγμα του ξινόγαλου, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Ενδιάμεσα της διαδικασίας αυτής καθαρίζετε με μια σπάτουλα σιλικόνης τα τοιχώματα του μπολ.
3. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζετε κουταλιές με περιεχόμενο ¼ του φλιτζανιού με απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. ψήνετε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 11 με 13 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν σπογγώδη υφή όταν αγγίζετε την κορυφή τους με τα δάχτυλά σας. Στα μισά του ψησίματος γυρνάτε το αντικολλητικό ώστε τα κέικ που είναι στην πίσω μεριά του φούρνου να έρθουν στην μπροστινή. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλα σε μια σχάρα να κρυώσουν.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια λεία και απαλή κρέμα.
5. Παίρνετε ένα κέικ απλώνετε στην επιφάνειά του 1 κ.σ. γέμιση και το σκεπάζετε με ένα άλλο κέικ. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κέικ και η κρέμα.
Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού.