alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

red-velvet-whoopie-pie top2

Κατακόκκινα και μαλακά κομμάτια κέικ, ενωμένα με μια υπέροχη απαλή κρέμα τυριού. Τρώγονται μέχρι το τελευταίο

RED VELVET WHOOPIE PIES

red-velvet-whoopie-pie top2

Κατακόκκινα και μαλακά κομμάτια κέικ, ενωμένα με μια υπέροχη απαλή κρέμα τυριού. Τρώγονται μέχρι το τελευταίο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για την κρέμα

  • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα

Για το κέικ

  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 κουτ.γλυκ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε.


2. Κοσκινίζετε το αλευρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το μηλόξιδο και το ξινόγαλό και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


3. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 5 εκ., μεταξύ τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί να κρυώσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια λεία και απαλή κρέμα.


5. Παίρνετε ενα μπισκότο, το αλείφετε μια λίγη κρέμα και το ενώνετε με ένα δεύτερο μπισκότο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τα κέικ μέχρι και τρεις μέρες νωρίτερα και να τα διατηρήσετε απλωμένα σε αντικολλητικό χαρτί σε αεροστεγές δοχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face