Logo

AMYGDALOTA large

Το γλύκισμα που συνέδεσε τ' όνομά του με όλα τα ευτυχισμένα γεγονότα της νησιωτικής Ελλάδας. Με βαασικό υλικό το λευκό αμύγδαλο που συμβολίζει τη γιορτή, το ροδόνερο ή το ανθόνερο και το μέλι, το συναντάμε σε δεκάδες παραλλαγές στην Άνδρο, τις Σπέτσες, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Τήνο, την Κεφαλλονιά, στη Χίο, την Ύδρα

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

AMYGDALOTA large

Το γλύκισμα που συνέδεσε τ' όνομά του με όλα τα ευτυχισμένα γεγονότα της νησιωτικής Ελλάδας. Με βαασικό υλικό το λευκό αμύγδαλο που συμβολίζει τη γιορτή, το ροδόνερο ή το ανθόνερο και το μέλι, το συναντάμε σε δεκάδες παραλλαγές στην Άνδρο, τις Σπέτσες, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Τήνο, την Κεφαλλονιά, στη Χίο, την Ύδρα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα, τα δύο φλυτζάνια τσαγιού νερό και τα ξυλάκια κανέλας για 10' και μετά ρίχνετε μέσα και το ανθόνερο.

 

2. Τοποθετείτε μέσα σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα προσθέτετε στο μπολ το σιμιγδάλι και 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζωμό της κανέλας και του ανθόνερου. Αδειάζετε το μίγμα στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιείτε.

 

3. Ετοιμάζετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Βρέχετε τα χέρια σας στο ζωμό της κανέλας που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα και πλάθετε το μείγμα αμυγδάλου σε ό,τι σχήμα θέλετε. Είτε σαν μικρά αχλαδάκια, είτε σαν μισοφέγγαρα και τα βάζετε στο ταψί.

 

4. Καρφώνετε στην κορυφή κάθε αμυγδαλωτού από ένα γαρίφαλο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 25- 30' λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν τα αμυγδαλωτά και έπειτα τα βουτάτε στιγμιαία στην κατσαρόλα με το ζωμό κανέλας και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Τοποθετείτε τα αμυγδαλωτά σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Μπορείτε να στρώσετε την πιατέλα με φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς για να πάρουν το άρωμα τους. Κατόπιν, διατηρήστε τα σε τάπερ, κλειστό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template