Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο, το γάλα και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα δημητριακά και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά.
2. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι ρίχνετε λίγο – λίγο το μείγμα μέχρι να φτιάξετε 30 μπισκότα. Αφήνετε τα μπισκότα να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν, περίπου 20 λεπτά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα δημητριακά ρυζιού με νιφάδες βρώμης και να προσθέσετε και λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.