alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kalathaki top

Παλιομοδίτικα ναι μεν, αλλά πεντανόστιμα καλαθάκια με διακριτική γεύση αμυγδάλου

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

kalathaki top

Παλιομοδίτικα ναι μεν, αλλά πεντανόστιμα καλαθάκια με διακριτική γεύση αμυγδάλου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια αμύγδαλο ψιλοτριμμένο (με τη φλούδα)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 7 ασπράδια αυγών
  • 2 κουτ. σουπ. παξιμάδι τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Προσθέτετε το αμύγδαλο, το παξιμάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε απαλά.


2. Τοποθετείτε τα φύλλα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβετε στα τέσσερα.


3. Βουτυρώνετε 3 φόρμες για μάφιν με 12 θήκες και τοποθετείτε 3 κομμάτια φύλλο, που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει, στις εσοχές. Με τα χέρια σας πιέζετε το φύλλο ώστε να καλύψετε τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμα αφήνοντας κενό στη μέση για τη γέμιση. τα φύλλα πρέπει να περισσεύουν από τα φορμάκια.


4. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις φόρμες με τη γέμιση, το ύψος της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα ¾ της φόρμας ώστε να μη χυθεί κατά το ψήσιμο.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε τα γλυκάκια και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε στη βάση των φύλλων να βάλετε μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο, πριν τα γεμίσετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face