alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

orange-cake-syrop topΖουμερή και καλοφτιγμένη αμυγδαλόπιτα, με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού που συγκινεί ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

orange-cake-syrop topΖουμερή και καλοφτιγμένη αμυγδαλόπιτα, με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού που συγκινεί ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα βιολογικά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο βιολογικό
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζάνια πούδρα αμυγδάλου
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 3/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
  • 6 κουτ. σουπ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 25 εκ.


2. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και το τρίβετε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι.


3. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το ξύσμα και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.


4. Προσθέτετε ένα – ένα τα δύο αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό μείγμα αλευριού και συνεχίσετε το χτύπημα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά ένα – ένα και μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.


5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.

 

6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί μα τη ζάχαρη και τα βράζετε για 3 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


7. Βγάζετε την αμυγδαλόπιτα κέικ από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα.


8. Μόλις η αμυγδαλόπιτα κρυώσει το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτι και το σερβίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σερβίρετε την αμυγδαλόπιτα με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face