alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

giourtopita-top

Αφρατη με μοναδικη υφή λογω του γιαουρτιού και της ανάφρης μαρέγκας... ένα γλυκο all time classic

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

giourtopita-top

Αφρατη με μοναδικη υφή λογω του γιαουρτιού και της ανάφρης μαρέγκας... ένα γλυκο all time classic

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινο ανάλατο
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή περγαμόντου

Για το πασπάλισμα

  • 1 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης σπασμένο

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 σταγόνες χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στον κ άδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθεί στο βούτυρο περίπου για 6-7 λεπτά. Ρίχνετε ένα-ένα τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά το μείγμα ώστε να ενσωματωθούν και οι κρόκοι.

 

2. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε εναλλάξ στο μείγμα αλεύρι, γιαούρτι και τέλος το ξύσμα ενώ δουλεύετε με το σύρμα του μίξερ για 4-5 λεπτά.

 

3. Σε ένα μπολ αδειάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα που δεν πέφτει από το σύρμα. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στην γιαουρτόπιτα με μια σπάτουλα, έτσι ώστε να μην «φύγει» ο αέρας. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί Νο 32 το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 

4. Βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα ελαιολάδου. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

 

5. Μόλις βγει ζεστή η γιαουρτόπιτα την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζετε με το φιστίκι Αιγίνης και την αφήνετε 15 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι της.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αφού κρυώσει αν θέλουμε να μην την σιροπιάσουμε ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγη άχνη ζάχαρη. Μπορούμε επίσης αντί να την σιροπιάσουμε να την σερβίρουμε με ελαφριά κομπόστα φρούτου. Όπως βύσσινο ή δαμάσκηνο και παγωτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face