Για 4 άτομα ()
1. Λιώνετε το βούτυρο. Παίρνετε με τα χέρια σας ένα μέρος από το φύλλο κανταϊφιού, περίπου στο μέγεθος ροδάκινου, το βουτάτε στο βούτυρο και το στρώνετε στον πάτο και τα πλάγια ενός φλιτζανιού του τσαγιού, φτιάχνοντας μια «φωλιά». Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουτ. σουπ. μαρκαρπόνε και 1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα. Σκεπάζεται με λίγο ακόμη βουτυρωμένο κανταΐφι, πατάτε ελαφρά με τα δάκτυλά σας και αναποδογυρίζετε σε ένα ταψάκι την «φωλιά» που φτιάξατε.
2. Συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
3. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, για 20΄στους 180ο C και για άλλα 30΄στους 150ο C.
4. Εντωμεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, βράζοντας μαζί την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 10΄. Αφαιρείτε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
5. Μόλις τα κανταϊφάκια είναι έτοιμα και καυτά , περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Μία άλλη γέμιση που θα ταίριαζε πολύ , είναι ένα μαστιχάτο τυρί , όπως μια γλυκιά γραβιέρα και γλυκό του κουταλιού.