alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kataifakia top 24 20 2017

Το πιο εύκολο, ανατολίτικο, σιροπιαστό που έχετε ποτέ φτιάξει , με την ξεχωριστή γεύση του μασκαρπόνε και την γλύκα της μαρμελάδας.

ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

kataifakia top 24 20 2017

Το πιο εύκολο, ανατολίτικο, σιροπιαστό που έχετε ποτέ φτιάξει , με την ξεχωριστή γεύση του μασκαρπόνε και την γλύκα της μαρμελάδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 3 φλιτζάνια μασκαρπόνε
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • Μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο ή δαμάσκηνο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε το βούτυρο. Παίρνετε με τα χέρια σας ένα μέρος από το φύλλο κανταϊφιού, περίπου στο μέγεθος ροδάκινου, το βουτάτε στο βούτυρο και το στρώνετε στον πάτο και τα πλάγια ενός φλιτζανιού του τσαγιού, φτιάχνοντας μια «φωλιά». Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουτ. σουπ. μαρκαρπόνε και 1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα. Σκεπάζεται με λίγο ακόμη βουτυρωμένο κανταΐφι, πατάτε ελαφρά με τα δάκτυλά σας και αναποδογυρίζετε σε ένα ταψάκι την «φωλιά» που φτιάξατε.


2. Συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.


3. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, για 20΄στους 180ο C και για άλλα 30΄στους 150ο C.


4. Εντωμεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, βράζοντας μαζί την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 10΄. Αφαιρείτε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.


5. Μόλις τα κανταϊφάκια είναι έτοιμα και καυτά , περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μία άλλη γέμιση που θα ταίριαζε πολύ , είναι ένα μαστιχάτο τυρί , όπως μια γλυκιά γραβιέρα και γλυκό του κουταλιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face