alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

01 topimage

Για να τιμήσουμε την συμπρωτεύουσα και τον πολιούχο της τον Άγιο Δημήτριο σας δίνουμε τη συνταγή για ολόγλυκα, τραγανά, σιροπιαστά τουλουμπάκια θεσσαλονικιώτικα

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ

01 topimage

Για να τιμήσουμε την συμπρωτεύουσα και τον πολιούχο της τον Άγιο Δημήτριο σας δίνουμε τη συνταγή για ολόγλυκα, τραγανά, σιροπιαστά τουλουμπάκια θεσσαλονικιώτικα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ

Για το σιρόπι

  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού για 2 λεπτά σε ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, 2 κουταλιές βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.


3. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Αφήνετε για λίγα λεπτά τη ζύμη και όταν αρχίσει να κρυώνει προσθέτετε τα αυγά και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς.


4. Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ. Κόβετε με ένα ψαλίδι τη ζύμη σε κομμάτια, ανά 3-4 εκ., και τα ρίχνετε στο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τα τουλουμπάκια έως ότου πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι για 4 – 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε ελαφρά και τα σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε στο σιρόπι το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη με 1 φλιτζάνι μέλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face