Για 12 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αμύγδαλα και τα τρίβετε πολύ ψιλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα καρότα και τα τρίβετε πολύ ψιλά και αυτά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε.
3. Προσθέτετε το αλεύρι που έχετε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ 30εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το νερό και το λικέρ μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και τζίντζερ τριμμένο.