Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τις σοκολάτες και τα κάσιους και ανακατεύετε καλά.
2. Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη να ενωθούν.
3. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών υλικών μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Βουτυρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε το μείγμα.
5. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
6. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Το ίδιο κέικ μπορείτε να το κάνετε και με μήλο.