Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Με τη βοήθεια ένος πινέλου βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. Αφήνετε την φόρμα στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το κακάο και προσθέτετε τη σόδα, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
3. Κοσκινίζετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί το αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα του κακάου στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθουν τα υλικά. Ρίχνετε τα αυγά, τον κρόκο και το ξινόγαλο και χτυπάτε ίσα να ενσωματωθούν στο μείγμα. Μην χτυπήσετε το μείγμα πάρα πολύ.
4. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και το χτυπάτε ελαφρά να φύγουν τυχόν φυσαλίδες στο μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την γκανάζ. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη λοβό της βανίλιας (αφού τον χαράξετε κατά μήκος και ξύσετε τους σπόρους) και τα αφήνετε να σιγοβράσει ανακατέυοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, να σταθεί για 20 λεπτά.
6. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Επαφέρετε το μείγμα της κρέμας σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνετε να βράσει. Αφαιρείτε το λοβό βανίλιας. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό μείγμα της κρέμας πάνω στη σοκολάτα και τα αφήνετε να σταθεί για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε την γκανάζ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
7. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, και το εκχύλισμα βανίλιας και το τοποθετείτε σε δυνατή θερμοκρασία και τα βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι, περίπου 8 με 10 λεπτά. (Το σιρόπι πρέπει να είναι αρκετά παχύ για να επικαλύψει τα κεράσια, αλλά ακόμα ρευστό.) αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
9. Ρίχνετε τα κεράσια σε ένα βαθύ, πυρίμαχο μπολ. Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τα κεράσια και ανακατεύτε προσεκτικά – για να μην λιώσετε τα κεράσια – με ένα μεγάλο κουτάλι. Αν τα κεράσια δεν βυθίζονται εντελώς στο σιρόπι τα ανακατεύετε κατά διαστήματα. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
10. Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε την γκανάζ στο κέντρο του κέικ και με μια σπάτουλα την απλώνετε και την αφήνετε να «χυθεί» στα πλαϊνά του κέικ. Στραγγίζετε τα κεράσια και τα αραδιάζετε στο κέντρο του κέικ. Στολίζετε με τα φραγκοστάφυλλα και σερβίρετε.
Για πιο λείο αποτέλεσμα στην γκανάζ μπορείτε να ομογενοποιήσετε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός.