Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε έναλλάξ το μείγμα το αλευριού με τον γιαούρτι ή το ξινόγαλο, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το κέικ και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το ροδόνερο. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένα λείο παχύρευστό μείγμα. Προσθέτετε σταγόνα – σταγόνα το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας απαλά ώστε να δημιουργηθούν «νερά» χρώματος στο γλάσο (να έχει δηλαδή σκούρα αλλά και ανοιχτή απόχρωση). Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε.
Αν δεν σας αρέσει το κάρδαμο μπορείτε να βάλετε κανέλα γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο ή λίγο τσίλι.