Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
2. Προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα προσέχοντας να καθαρίσετε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να χτυπηθούν τα υλικά καλά.
3. Παίρνετε 2 ταψιά για cupcakes 12 θέσεων και βάζετε στις υποδοχές τις ειδικές χάρτινες φόρμες. Γεμίζετε κάθε υποδοχή με το μείγμα περίπου κατά τα ¾. Ψήνετε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε από το ταψί, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο με το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια λεία κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνετε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως στο γλάσο. Μεταφέρετε το γλάσο σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και καλύπτετε την επιφάνεια των cupcakes. Πασπαλίζετε με την χρωματιστή τρούφα και σερβίρετε.
Αυτά τα cupcakes είναι καλύτερα να τα καταναλώσετε την ημέρα που τα φτιάξατε, γιατί όσο μένουν το γλάσο παγώνει και σπάει και το χρώμα του γίνεται πιο σκούρο.