Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι, και τα αφήνετε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το αυγό και το γάλα και συνεχίζετε το το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε μια σπάτουλα.
2. Τοποθετείτε ειδικές χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για cupcakes με 24 υποδοχές και μοιράζετε το μείγμα στις υποδοχές. Ψήνετε τα cupcakesσε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία σχάρα, για 18 με 22 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ξεφορμάρετε τα cupcakes χωρίς να αφαιρέσετε τις χάρτινες φόρμες και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς για 1 ώρα.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Προσθέτετε τον πουρέ φράουλας τον οποίο έχετε περάσει από ψιλή σήτα για να κρατήσετε τα σπόρια, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Βάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και το τοποθετείτε για λίγο στο ψυγείο.
4. Τοποθετείτε τα cupcakes σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και με το κορνέ σχηματίζετε στην επιφάνεια κάθε cupcake ροζέτες από την κρέμα. Πασπαλίζετε με την τρούφα και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα στην κρεμά που γαρνίρετε προσθέστε άλλη μια σταγόνα κόκκινο χρώμα.