Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν στο μείγμα.
2. Ρίχνετε την μπύρα και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και το προσθέτετε εναλλάξ με το γιαούρτι στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχετε μια αφράτη και παχύρευστη ζύμη.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή και ψηλή φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 36 εκατοστών. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί μα την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα ανακατεύετε καλά το γλάσο να ομογενοποιηθεί.
5. Κόβετε το κέικ με ένα μαχαίρι με δόντια, οριζόντια σε τρεις ισοπαχείς δίσκους. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα, απλώνετε 1/3 από το γλάσο, βάζετε τον δεύτερο δίσκο από πάνω και απλώνετε 1/3 γλάσο. Τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο και περιχύνετε με το υπόλοιπο γλάσο.
Μπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσετε τρία ταψάκι μια χρήσης και να μοιράσετε σε αυτά το μείγμα του κέικ. Προσθέστε αν θέλετε τριμμένο καρύδι.