alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kok tapsiou top 27 03 2018

Ένα γλυκό «ποπ» που θα σας θυμίσει ζαχαροπλαστεία εποχής!!! Παρά τη χρονοβόρα διαδικασία είναι πανεύκολο να γίνει.

ΚΟΚ ΤΟΥΡΤΑ

kok tapsiou top 27 03 2018

Ένα γλυκό «ποπ» που θα σας θυμίσει ζαχαροπλαστεία εποχής!!! Παρά τη χρονοβόρα διαδικασία είναι πανεύκολο να γίνει.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 600 γρ. αυγά
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • γάλα (για να λιώσει η κουβερτούρα)

Για την κρέμα

  • 80 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κoρν φλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκοι αβγών
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 γρ. βανίλια
  • 120 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 ποτήρι(α) νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφού χωρίσετε από όλα τα αβγά τον κρόκο από το ασπράδι, χτυπήστε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.


2. Σε ένα δεύτερο μπολ ή κάδο χτυπήστε με το μίξερ χειρός τους κρόκους για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα, για 10’ περίπου λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.


3. Προσθέστε στο μείγμα και τη μαρέγκα και χτυπήστε ελαφρά, σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά ρίξτε και το σιμιγδάλι και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα.


4. Αδειάστε το μείγμα σε δυο ταψιά ίδιου μεγέθους παραλληλόγραμμα 35Χ24, τα οποία έχετε ντύσει με λαδόκολλα, και ψήστε για 30’ λεπτά στους 170º.


5. Για το σιρόπι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 12’ λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύστε με το μισό καυτό σιρόπι το ένα από τα δύο παντεσπάνια, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.


6. Για την κρέμα: βάλτε το μισό γάλα να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα. Το άλλο μισό γάλα ενώστε το με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και με τους χτυπημένους κρόκους, κρατώντας χωριστά το βούτυρο.


7. Όταν βράσει καλά το γάλα ρίξτε το μείγμα της κρέμας μέσα και ανακατέψτε συνεχώς με αυγοδάρτη προσθέτοντας σταδιακά και το βούτυρο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες έτσι ώστε να μην σβολιάσει η κρέμα.


8. Για την επικάλυψη: λιώστε σε μπεν μαρί (γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα μέχρι τα 2/3 της με νερό που βράζει και εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου) την κουβερτούρα, το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να γίνει ενα μείγμα όχι πολύ πηχτό, γιατί όταν μπει στο ψυγείο θα σκληρύνει.


9. Ξεκολλήστε το πρώτο παντεσπάνι απο τη λαδόκολλα, βάλτε το ξανά στο ταψάκι και σιροπιάστε ελαφρά.


10. Περιμένετε 5-7 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι. Μετά ρίξτε και στρώστε ομοιόμορφα την κρέμα με μια σπάτουλα. Ακουμπήστε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι πιο ελαφρά σιροπιασμένο φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα «γλυκό σάντουιτς».


11. Τέλος, περιχύστε με την επικάλυψη της κουβερτούρας και απλώστε να πάει παντού με μια σπάτουλα. Αφήστε να σταθεροποιηθεί για 15 λεπτά και κόψτε σε κομμάτια.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε με αυτήν τη συνταγή ατομικά κοκ χρησιμοποιώντας τσέρκι στρογγυλά που θα κόψετε τα παντεσπάνια. Δεν χτυπάμε καλά τη μαρέγκα με αποτέλεσμα να μην έχουμε ένα αφράτο παντεσπάνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face