Για 6 άτομα ()
1. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύετε για 3'-4' με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να πάρουν μορφή κρέμας.
2. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου ενώ συνεχίζετε να το χτυπάτε με το μίξερ. Διαδοχικά ρίχνετε το γιαούρτι με το ξινόγαλο και, τέλος, ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά. Το μείγμα πρέπει να έχει την ρευστότητα του κέικ και δεν χρειάζεται να δουλευτεί περισσότερο από 5'-6'συνολικά.
3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση. Παίρνετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο και τα βυθίζετε απαλά, μαζί με τη άχνη ζάχαρη που έχουν γύρω –γύρω, μέσα στη ζύμη του κέικ.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40'-45' στον αέρα. Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε 5' να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Τα λουκούμια επειδή είναι πασπαλισμένα από ένα μείγμα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουερ δεν βυθίζονται μέχρι τον πάτο του κέικ. Αυτός είναι και ο τρόπος που τοποθετούμε και τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στα κέικ γενικά (σταφίδες, δαμάσκηνα, κόντιτα), πασπαλίζοντάς τα με κορν φλάουερ.