alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cake Loukoumia-b

Είναι ένα από τα κέικ που εμπνεύστηκα την τελευταία στιγμή, όταν διαπίστωσα ότι στην κουζίνα μου έχω λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ξινόγαλο που λατρεύω και μοσχομυριστά λουκούμια τριαντάφυλλο. Το πείραμα πέτυχε και σας το παρουσιάζω

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

cake Loukoumia-b

Είναι ένα από τα κέικ που εμπνεύστηκα την τελευταία στιγμή, όταν διαπίστωσα ότι στην κουζίνα μου έχω λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ξινόγαλο που λατρεύω και μοσχομυριστά λουκούμια τριαντάφυλλο. Το πείραμα πέτυχε και σας το παρουσιάζω

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 λουκούμια τριαντάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύετε για 3'-4' με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να πάρουν μορφή κρέμας.

 

2. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου ενώ συνεχίζετε να το χτυπάτε με το μίξερ. Διαδοχικά ρίχνετε το γιαούρτι με το ξινόγαλο και, τέλος, ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά. Το μείγμα πρέπει να έχει την ρευστότητα του κέικ και δεν χρειάζεται να δουλευτεί περισσότερο από 5'-6'συνολικά.

 

3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση. Παίρνετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο και τα βυθίζετε απαλά, μαζί με τη άχνη ζάχαρη που έχουν γύρω –γύρω, μέσα στη ζύμη του κέικ.

 

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40'-45' στον αέρα. Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε 5' να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Τα λουκούμια επειδή είναι πασπαλισμένα από ένα μείγμα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουερ δεν βυθίζονται μέχρι τον πάτο του κέικ. Αυτός είναι και ο τρόπος που τοποθετούμε και τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στα κέικ γενικά (σταφίδες, δαμάσκηνα, κόντιτα), πασπαλίζοντάς τα με κορν φλάουερ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face