Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τις μαρέγκες. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια του αυγού και την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ
) στη μεσαία ταχύτητα για 6΄, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν μυτούλες και να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε το μείγμα της μαρέγκας πάνω στο ταψί, έτσι ώστε να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 10 εκ. και πάχους 6 εκ. Με τη βοήθεια του κουταλιού, κάντε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο της κάθε μαρέγκας.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 80 βαθμούς, τοποθετείτε μέσα το ταψί με τις μαρέγκες και τις ψήνετε για 90 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
4. Ετοιμάζετε τη σος: Βράζετε τον πολτό φράουλας σε μια μικρού μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για 2' σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία έως ότου δέσει ελαφρώς η σος. Την αφήνετε να κρυώσει.
5. Φτιάχνετε τη γέμιση: Χτυπάτε την κρέμα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ
) μέχρι να σχηματίσει κορυφούλες και να γίνει μια σφιχτή αλλά αφράτη σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα στο κέντρο του δίσκου μαρέγκας. Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 και τις ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί μαζί με τα μύρτιλα. Περιχύνετε με τη σος γαρνίρετε με τα μύρτιλα και τις φράουλες και σερβίρετε αμέσως.
Αν δεν χρησιμοποιήσετε τις ψημένες μαρέγκες, τις φυλάτε σε αεροστεγές μπολ εκτός ψυγείου.
Οι μαρέγκες διατηρούνται μακριά από υγρασία και νερό, γιατί, μαλακώνουν.