Για 8 κομμάτια ()
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Βάλτε το μέλι με το ξύσμα λάιμ σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα για 2’ σε δυνατή φωτιά. Περιχύστε το σιρόπι στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Στρώστε όλη τη βάση του σκεύους με φέτες ανανά.
3. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέστε τα αυγά και ομογενοποιήστε.
4. Ρίξτε το αλεύρι και το σιρόπι της κονσέρβας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες ροδέλες ανανά και προσθέστε τις στο μείγμα. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης να πάνε παντού.
5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια του με τη σπάτουλα.
6. Ψήστε το κέϊκ στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45’. Αποσύρετε απο το φούρνο και αφήστε το κέϊκ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30’-40’.
7. Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέϊκ σε μια πιατέλα και ξεφορμάρετε. Γαρνίρετε με τα κεράσια μαρασκίνο και κόψτε σε κομμάτια.
Δεν αφήνετε το κέϊκ να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε γιατί το πιο πιθανό είναι να διαλυθεί κατα το ξεφορμάρισμα.