Για 12 άτομα ()
1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα, και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε την γκανάζ να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τέλος προσθέτετε και το κομφί πορτοκαλιού. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να ενωθούν τα υλικά. Απλώνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το μείγμα του τυριού πάνω από το μείγμα του μπράουνι σχηματίζοντας γραμμές.
4. Ψήνετε το μπράουνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζετε με το κονφί πορτοκαλιού και σερβίρετε.
Μπορείτε αντι για πορτοκάλι να βάλετε γλυκό του κουταλιού νεράτζι ή λεμόνι.