alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik sokolata fistiki top

Πλούσια κέικ με επικάλυψη σοκολάτας με την ιδιαίτερη γεύση και υφή από το φιστίκι Αιγίνης

KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ

keik sokolata fistiki top

Πλούσια κέικ με επικάλυψη σοκολάτας με την ιδιαίτερη γεύση και υφή από το φιστίκι Αιγίνης

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης σπασμένα

Για τη γκανάζ

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη μισή ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι, τα φιστίκια και τη σοκολάτα και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει αφράτο.


2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 25εκ. και αδειάζετε το μείγμα του κέικ. Το απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 45 λεπτά. αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την γκανάζ. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε την γκανάζ να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


4. Ρίχνετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και απλώνετε την γκανάζ στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με καρύδια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face