Logo

IMG 6158 topimage02

H πουτίγκα μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο αγγλικής καταγωγής αλλά αυτή η συνταγή προέρχεται από την Κέρκυρα και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσετε το τσουρέκι που σας έμεινε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

IMG 6158 topimage02

H πουτίγκα μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο αγγλικής καταγωγής αλλά αυτή η συνταγή προέρχεται από την Κέρκυρα και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσετε το τσουρέκι που σας έμεινε

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τη καραμέλα. Βράζετε το νερό και 3 κ.σ. ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύετε μέχρι η καραμέλα να πάρει ένα ζωηρό καφέ χρώμα.


2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα στρογγυλό ταψί για σουφλέ, διαμέτρου 24 εκ., όταν η καραμέλα κρυώσει λίγο τη χύνετε μέσα, καλύπτοντας ολόκληρο το σκεύος ακόμη και τα πλαϊνά σημεία του ταψιού.


3. Τοποθετείτε στον πάτο του ταψιού το 1/3 από το τσουρέκι και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από τα φρούτα γλασέ και τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και προσθέστε στο τέλος το υπόλοιπο τσουρέκι από πάνω.


4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε το μείγμα σιγά-σιγά πάνω από τη πουτίγκα, ώστε να μουσκευτεί καλά ολόκληρη.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις πάνω – κάτω. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο το αφήνετε 10 να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια που του ταιριάζουν πολύ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template