alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mila gemista top 15 10 2017

Ζεστό, εύκολο επιδόρπιο που ταιριάζει με την εποχή και τα φρούτα της!

ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

mila gemista top 15 10 2017

Ζεστό, εύκολο επιδόρπιο που ταιριάζει με την εποχή και τα φρούτα της!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μήλα μεγάλα σκληρά (όχι ξινόμηλα)
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 8 κουτ. σουπ. νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 80 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κομμένα σε
  • 1 1/2 κουτ.γλυκ. βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 4 κουτ. σουπ. αμύγδαλα κομμένα σε τέταρτα (για την εξωτερική διακόσμηση)
  • 2 φλιτζάνια χυμό μήλου (από κουτί τυποποιημένο )
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το νερό με την σκόνη τζίντζερ και την κανέλα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο ζεστό νερό τα δαμάσκηνα κομμένα στην μέση και τα ψήνετε για 10 λεπτά.


2. Βγάζετε το εσωτερικό των μήλων ακριβώς στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο ώστε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Δεν τα καθαρίζουμε εξωτερικά γιατί το φλούδι θα τα κρατήσει ζουμερά, αλλά το χρειαζόμαστε και για την διακόσμηση.


3. Σοτάρετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια στο βούτυρο για 4-5 λεπτά να ροδίσουν . Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αμύγδαλα με τα δαμάσκηνα και το μέλι.


4. Γεμίζετε τα κενά των μήλων με το μίγμα. Με ένα μαχαιράκι μυτερό κάνετε στο εξωτερικό μικρές χαρακιές και καρφώνετε όλη την επιφάνεια των μήλων αμύγδαλα έτσι που να μοιάζουν με μικρούς σκαντζόχοιρους.


5. Αραδιάζετε τα μήλα σε ένα πυρέξ και περιχύνετε με τον χυμό μήλου και την μαυροδάφνη . Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα αφήνουμε να «σταθούν» για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Τα σερβίρετε ζεστά και αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και χορταστικό μαζί, με λίγη φρέσκια χτυπημένη αφράτη σαντιγί ή με μπάλες από παγωτό βανίλια και καραμέλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face