Για 4 άτομα ()
1. Διαλύετε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτετε το νερό με τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αν χρειαστεί κι άλλο χλιαρό νερό. Το μείγμα σας πρέπει να είναι ένα παχύρευστος χυλός. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το χυλό να φουσκώσει για 1 ώρα.
2. Ρίχνετε τη σόγια σος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το μέλι και βράζετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει και να έχει πυκνή σύσταση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να κάψει. Παίρνετε τη ζύμη και την ανακατεύετε να ξεφουσκώσει. Βυθίζετε μια – μια τις γαρίδες (κρατώντας την ουρά τους καθαρή) στο κουρκούτι και τις ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα περίπου 2 με 3 λεπτά (μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν). Βγάζετε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα σόγιας σαν ντιπ.
Ένα άλλο ωραίο εναλλακτικό ντιπ είναι να αναμίξετε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα με μια κουταλιά της σούπας μπάρμπεκιου σος.