alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

Ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά που όσοι αγαπάνε τη θάλασσα στην κυριολεξία το λατρεύουν. Η επιτυχία του βασίζεται στην χυλωμένη σάλτσα τουsoupia top

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

Ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά που όσοι αγαπάνε τη θάλασσα στην κυριολεξία το λατρεύουν. Η επιτυχία του βασίζεται στην χυλωμένη σάλτσα τουsoupia top

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φρέσκες σουπιές μικρές
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τις σουπιές αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τις πλένετε και τις κόβετε σε κομματάκια, αν είναι μεγάλες. Φυλάτε 3-4 σακουλάκια μελάνι στην άκρη.


2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του, χωρίς όμως να ροδίσει.


3. Ρίχνετε τις σουπιές και τις γυρίζετε να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό. Βάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 30'.


4. Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα μελάνια, το αλάτι, το κρασί, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο με το καπάκι ανοιχτό για 25'- 30', μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Σερβίρετε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Σε κάποια μέρη της Ελλάδας αρωματίζουν το φαγητό με μάραθο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face