alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

astakos me ryzi top 05 06 2016

Όταν βρεθείτε στην Σκύρο και όλοι παραγγέλλουν αστακομακαρονάδα  εσείς ζητήστε να σας μαγειρέψουν το πραγματικό παραδοσιακό πιάτο τους, δηλαδή τον αστακό με ρύζι. Αλλιώς, φτιάξτε το μόνοι σας  μιας και σας δίνουμε την αυθεντική και καλύτερη συνταγή!

ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

astakos me ryzi top 05 06 2016

Όταν βρεθείτε στην Σκύρο και όλοι παραγγέλλουν αστακομακαρονάδα  εσείς ζητήστε να σας μαγειρέψουν το πραγματικό παραδοσιακό πιάτο τους, δηλαδή τον αστακό με ρύζι. Αλλιώς, φτιάξτε το μόνοι σας  μιας και σας δίνουμε την αυθεντική και καλύτερη συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 αστακός φρέσκος περίπου 600 γρ.
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό και αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει ρίξτε μέσα τον αστακό. Βράστε τον για 12 λεπτά.


2. Βγάλτε τον αστακό, αφήστε τον τον στην άκρη αλλά κρατήστε το ζουμί του για να φτιάξετε το ρύζι.


3. Σε μια ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει χωρίς να μαυρίσει . Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε και αυτό για 4-5 λεπτά να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.


4. Μόλις απορροφηθεί το κρασί, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ένα φλιτζάνι ζωμό από τον βρασμένο αστακό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και τότε προσθέστε τον αστακό κομμένο στα δυο κατά μήκος και από την μεριά της σάρκας αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ένα ακόμη φλιτζάνι ζωμό από τον αστακό. Ανακατεύετε απαλά και σιγοβράζετε αν είναι απαραίτητο και αν βλέπετε ότι στεγνώνει το ρύζι προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό.


5. Δένετε στο τέλος με λίγο βούτυρο και σερβίρετε αμέσως το ρύζι χυλωμένο.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε, αρωματίστε με λίγο φρέσκο μάραθο, όπως έκαναν στην Σκύρο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face