Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε λίγο νερό - ίσα να το σκεπάσει – για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα, το αφήνετε κρυώσει, το καθαρίζετε από τις μεμβράνες και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χταπόδι, τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, το καρότο, τις πιπεριές και το σκόρδο και τα περιχύνετε με το ξύδι. Το αφήνετε για 24 ώρες να μαριναριστεί.
3. Στραγγίζετε τη σαλάτα το ξίδι και τη ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις ελιές, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα σας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.