Για 6 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε νερό και μόλις βράσει ρίχνετε την ντομάτα για 1-2 λεπτά. Την βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και την ξεφλουδίζετε. Την κόβετε σε κύβους, τη βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμινιού και το ξύδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και την βάζετε στο ψυγείο να «βγάλει» τα ζουμιά της.
2. Εν τω μεταξύ, βράζετε ένα λίτρο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
3. Βγάζετε την ντοματοσαλάτα από το ψυγείο και ρίχνετε τα ζυμαρικά χλιαρά. Προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.
Είναι πολύ σημαντικό να βάλομε την ντοματοσαλάτα στο ψυγείο και να την αφήσομε να κατεβάσει τα υγρά της, όπως είναι και απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε ένα ζυμαρικό με κοιλότητες ώστε να «πιάσει» μέσα η σάλτσα και να δώσει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.