Για 6 άτομα ()
1. Βράζετε το ρύζι σε δυο φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε να φύγουν όλα τα υγρά του. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, την κανέλα, μία πρέζα πιπέρι και τον δυόσμο ή τη μέντα. Ανακατεύετε καλά και την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.
2. Μόλις παγώσει η σαλάτα την βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τα μισά ακτινίδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τα μισά ρόδια και τις μισές φέτες γκρέιπ φρουτ. Ανακατεύετε καλά ώστε να «σκορπίσουν» παντού τα φρούτα.
3. Γαρνίρετε με το δυόσμο, το ρόδι, τις φράουλες κομμένες στα δύο, με μερικές φέτες ακτινίδιο και γκρέιπ φρουτ και σερβίρετε αμέσως.
Συνδυάστε εσείς τα φρουρά που θέλετε, μπορείτε να βάλετε ροδάκινα και πεπόνι.