Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τα φασόλια και τα βράζετε σε αρκετό αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια τους. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι σε καθαρό ζεστό αλατισμένο νερό. Τα βράζετε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
2. Κατόπιν τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Όταν κρυώσουν εντελώς τα αδειάζετε σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα γαρνιρισμένη με ελιές.
Αν θέλετε μια πιο ενισχυμένη γεύση στην σαλάτα προσθέστε λίγη κόκκινη ψητή πιπεριά.