Logo

blita top

Το βλίτο έχει έντονα χορτώδη αλλά και δροσερή γεύση και θεωρώ ότι είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά χορταρικά

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

blita top

Το βλίτο έχει έντονα χορτώδη αλλά και δροσερή γεύση και θεωρώ ότι είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά χορταρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να βγάλει τα «νερά» του και να γυαλίσει χωρίς όμως να καεί. Ρίχνετε τα πλυμένα και ψιλοκομμένα βλίτα μαζί με τις κολοκυθοκορφάδες. Σβήνετε με λίγο κρασί, προσθέτετε και δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.


2. Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε την ντομάτα, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 –15 λεπτά ακόμα.


3. Σερβίρετε τη σαλάτα χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη ξινομυζήθρα ή φέτα για να ενισχύστε την γεύση της σαλάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template