Για 4 άτομα ()
1. σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράσει ζεματίζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε με άφθονο κρύο νερό αμέσως.
2. Κόβετε τα φασολάκια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
3. Κόβετε τα αυγά στα τέσσερα και τα τοποθετείτε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτετε 1 κ.σ. μαγιονέζα light ή γιαούρτι και σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να τη δροσίσετε με λίγα ντοματίνια