Για 4 άτομα ()
1. Τρίβετε με ένα βουρτσάκι ή σφουγγάρι τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό. Ρίχνετε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε τις πατάτες για 20'. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν για να τις ξεφλουδίσετε.
2. Κόβετε τα φιλέτα της ρέγκας κατά μήκος σε λωρίδες και τα βάζετε σε ένα μπολ.
3. Ξεφλουδίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Τα κόβετε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
4. Πλένετε τη ρόκα και το μήλο. Στη συνέχεια κόβετε το μήλο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Ραντίζετε με χυμό λεμονιού. Κόβετε σε λεπτές φέτες το παντζάρι και το καρότο κατά μήκος.
5. Ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ το ξίδι από λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια. σε μια πιατέλα τοποθετείτε τα φιλέτα της ρέγκας, από πάνω αραδιάζετε τις κομμένες πατάτες, το μήλο, τις φέτες παντζάριού και καρότου και τέλος το κρεμμύδι. Περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Δοκιμάστε να προσθέσετε και μερικές φέτες από βραστή σελινόριζα