Για 15 άτομα ()
1. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Ρίχνετε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τους κρόκους και τη μουστάρδα. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάτε τα 2 υλικά. Αυξάνετε τη ταχύτητα και αρχίζετε να προσθέτετε στο μείγμα, εναλλάξ, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
2. Συνεχίζετε, αφού τελειώσει το ελαιόλαδο, να προσθέτετε το ηλιέλαιο, όσο χρειαστεί και όσο τραβήξει, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή μαγιονέζα. Την αλατίζετε ελαφρά, της ρίχνετε άσπρο πιπέρι και τη βάζετε στο ψυγείο.
3. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Τα ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε μαγιονέζα τόση, όσο να καλυφθούν καλά τα υλικά.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχετε ντύσει με μια μεμβράνη. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για οκτώ ώρες.
5. Αναποδογυρίζετε το μπολ σε μια πιατέλα και καλύπτετε με ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζα. Πασπαλίζετε με το ρόδι έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μαγιονέζα και μάλιστα η light της ταιριάζει πολύ. Η ποσότητα που θα χρειαστείτε για τη σαλάτα είναι 6 φλιτζάνια.