Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε πολύ καλά με κρύο νερό τις πράσινες σαλάτες. Τις στεγνώνετε καλά με βαμβακερή πετσέτα. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι ή με το μαχαίρι. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
2. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό χλιαρό. Κλείνετε και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να σχηματισθεί μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε με αυτή την σαλάτα και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι.
3. Μεταφέρετε την σαλάτα σε μια πιατέλα ή σε ένα μπολ και τοποθετείτε ανάμεσα στα φύλλα τα ντοματίνια και το σκουμπρί. Προσθέτετε αν θέλετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Δοκιμάστε την σαλάτα και με ρέγκα αν και έχει πιο έντονη γεύση και πρέπει να την ψήσετε στον φούρνο για 15 λεπτά