Logo

PLIGOURI-THALASS large

Το κλασσικό ταμπουλέ μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη, δροσερή, πολύχρωμη, καλοκαιρινή σαλάτα, με πολλά-πολλά θαλασσινά και ανάλαφρη γεύση λεμονιού 

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

PLIGOURI-THALASS large

Το κλασσικό ταμπουλέ μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη, δροσερή, πολύχρωμη, καλοκαιρινή σαλάτα, με πολλά-πολλά θαλασσινά και ανάλαφρη γεύση λεμονιού 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος την ουρά και τα ποδαράκια. Σκίζετε με ένα λεπτό μαχαιράκι τη ράχη και αφαιρείτε το έντερο. Τις κόβετε σε 2-3 κομμάτια. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια το καλαμάρι *. Πλένετε τα μύδια.

 

3. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 ½ φλιτζ. νερό και βράζετε τις γαρίδες, το καλαμάρι και τα μύδια για 7΄- 8΄ λεπτά. Αποσύρετε τα θαλασσινά από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

 

4. Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ και το μουσκεύετε με ½ λίτρο ζεστό νερό για 30΄.Το σουρώνετε και προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Βάζετε το μπολ σκεπασμένο με μια διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες για να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά και να μαλακώσει ακόμη περισσότερο.

 

5 .Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τα προσθέτετε μαζί με τα θαλασσινά στο μπολ, ανακατεύετε, σκεπάζετε με μεμβράνη διάφανη το μπολ και τα τοποθετείτε για 1 ώρα ακόμη στο ψυγείο.

 

6. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σερβίρετε δροσερό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

* Για να καθαρίσετε τα καλαμάρια, τραβάτε το πάνω μέρος που είναι τα πλοκάμια. Μαζί με τα πλοκάμια θα βγει και το κεφάλι. Αφαιρείτε προσεκτικά όλο το κεφάλι να μη σπάσει ο σάκος με το μελάνι. Μετά αφαιρείτε από το κέντρο μια στρογγυλή μπαλίτσα που είναι το στόμα. Από το κάτω μέρος αφαιρείτε μέσα από το σάκο ένα διάφανο κόκκαλο και ότι άλλο υπάρχει μέσα, δηλαδή τα εντόσθια που είναι σαν ζελέ. Πλένετε καλά, μέσα έξω και τα βγάζετε να στραγγίξουν. Στο σώμα υπάρχουν δύο πτερύγια. Εάν θέλετε να κάνετε τα καλαμάρια γεμιστά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα ψιλοκόψετε στη γέμιση ή να τα αφήσετε επάνω. Για τηγανιτά κόβετε το καλαμάρι σε λωρίδες, περίπου 2 εκατοστών.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template