Για 4 άτομα ()
1. Βράζετε τα καθαρισμένα φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
2. Σε ένα τηγάνι περνάτε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά . Το κατεβάζετε από την φωτιά, πετάτε το σκόρδο και μεταφέρετε το ελαιόλαδο σε ένα βάζο που κλείνει καλά.
3. Προσθέτετε την μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι ,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακινείτε καλά να ενοποιηθούν όλα τα υλικά της σάλτσας.
4. Στραγγίζετε τα φασολάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα μισά ντοματίνια και την μισή σάλτσα, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα , τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα κομματάκια από την ξινομυζήθρα και σερβίρετε αμέσως.
Αντί για ξινομυζήθρα , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή γαλοτύρι ή πικάντικη κεφαλογραβιέρα σε φλούδες.