alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

krua salata me fasolakia top 23 05 2017

Δροσερή και εξαιρετικά νόστιμη. Όσο απλή και αν φαίνεται, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα θα σας πάρει τα μυαλά!!

ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

krua salata me fasolakia top 23 05 2017

Δροσερή και εξαιρετικά νόστιμη. Όσο απλή και αν φαίνεται, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα θα σας πάρει τα μυαλά!!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φλούδες λεπτές
  • 5 ντοματίνια κομμένα κάθετα στα 2
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια από ξινομυζήθρα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι μέτριο
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα καθαρισμένα φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους.


2. Σε ένα τηγάνι περνάτε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά . Το κατεβάζετε από την φωτιά, πετάτε το σκόρδο και μεταφέρετε το ελαιόλαδο σε ένα βάζο που κλείνει καλά.


3. Προσθέτετε την μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι ,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακινείτε καλά να ενοποιηθούν όλα τα υλικά της σάλτσας.


4. Στραγγίζετε τα φασολάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα μισά ντοματίνια και την μισή σάλτσα, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα , τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα κομματάκια από την ξινομυζήθρα και σερβίρετε αμέσως.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αντί για ξινομυζήθρα , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή γαλοτύρι ή πικάντικη κεφαλογραβιέρα σε φλούδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face